گنج سعادت هر روز از ساعت 08:30 به مدت 20 دقیقه

رادیو معارف

گنج سعادت

تهمت؛ ترور آبرو و اعتباری كه جامعه را ویران می‌كند

در برنامه «گنج سعادت» از رادیو معارف، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدهادی فلاح با واكاوی رذائل اخلاقی زبانی، به بررسی «تهمت» به‌عنوان یكی از مهم‌ترین آسیب‌های فردی و اجتماعی پرداخت.

1404/06/18
|
13:44

به گزارش روابط عمومی رادیو معارف، استاد فلاح خورشیدی در برنامه «گنج سعادت» با بیان اینكه تهمت حاصل جمع دو رذیله دروغ و غیبت است، خاطرنشان كرد: «تهمت به معنای نسبت دادن دروغین نقص یا عیبی به دیگران است، به‌ویژه عیوبی كه از نظر دین، عقلای جامعه و وجدان عمومی ناپسند به شمار می‌آید. این رذیله اخلاقی در حقیقت ترور شخصیت و آبروی افراد است و امنیت روانی و روابط اجتماعی را به شدت تهدید می‌كند.»
وی افزود: «تهمت، ظلمی بزرگ هم به خود فرد تهمت‌زننده و هم به دیگران است و نتیجه‌ای جز تاریكی قلب، فقر اعتقادی و سقوط اخلاقی ندارد. اهل تهمت با این عمل، برخلاف سنت الهی و سیره پیامبر اكرم صلی‌الله‌علیه‌وآله حركت می‌كنند و در حقیقت، فراخوانی برای سقوط در دوزخ زودرس را رقم می‌زنند.»
ایشان در ادامه هشدار داد: «تهمت نوعی ترور نرم است كه به‌وسیله زبان یا ابزارهای جایگزین، آبرو و شخصیت دیگران را هدف قرار می‌دهد و چون با دروغ و غیبت گره خورده، از كثیف‌ترین ابزارهای شیطانی در زندگی اجتماعی و سیاسی به شمار می‌آید.»
این كارشناس دینی در پایان تأكید كرد: «اگرچه تهمت از هر كسی ناپسند است، اما از كسانی كه ادعای دینداری یا پرچمداری ارزش‌ها را دارند، زشت‌تر و غیرقابل پذیرش است. برای رهایی از این آسیب، راهی جز خودسازی، ترك رذائل و حركت به سوی فضائل اخلاقی وجود ندارد.»
قابل ذكر است برنامه «گنج سعادت» به تهیه‌كنندگی حسن جلالی و اجرای محمدهادی اتابكی هر روز ساعت 07:40 و تكرار همان روی ساعت 19:40 از موج فضیلت و فطرت پخش می‌شود.

دسترسی سریع
گنج سعادت