در بخش سرمقاله مجله صبحگاهی «مهربان باشیم» با عنوان «طلوع در نان و معنا»، سید امیر هاشمی، كارشناس برنامه، با نگاهی روانشناختی و پزشكی به اهمیت یك عادت، در آغاز روز پرداخت.
به گزارش روابط عمومی رادیو معارف، دكتر سید امیر هاشمی در گفتوگو با رضا ملایی، مجری برنامه «مهربان باشیم» با اشاره به آثار روانی و اجتماعی صبحانه خوردن گفت: «صرف صبحانه موجب افزایش سروتونین و كاهش كورتیزول در مغز میشود و در نتیجه، احساس شادی و آرامش را در فرد تقویت میكند.» وی افزود: «صبحانه خوردن ضربآهنگ زندگی است؛ كاری كه ذهن را متمركز و روز را معنادار میكند و به روابط خانوادگی گرما میبخشد.»
این كارشناس با بیان اینكه «صبحانه از عادت به آیینی روزانه در بسیاری از فرهنگها تبدیل شده است»، خاطرنشان كرد: «دیدن رنگها و چیدمان سفره صبحانه نیز از منظر زیباییشناسی تأثیر مثبت بر روحیه افراد دارد و گفتوگوی خانوادگی در هنگام صبحانه، پیوند اجتماعی روز را رقم میزند.»
هاشمی همچنین با استناد به توصیههای یك پزشك تغذیه، رعایت چند نكته را ضروری دانست:
1. صرف صبحانه حدود 45 دقیقه پس از بیدار شدن؛
2. آغاز صبحانه با نوشیدن آب ولرم یا گرم؛
3. استفاده از صبحانهای كمحجم اما مقوی شامل پروتئین، فیبر و قند ساده.
در ادامه، رضا ملایی با اشاره به تجربه شخصی خود از رعایت این توصیهها و اهمیت صرف صبحانه خانوادگی گفت: «اگر والدین همراه با فرزندان صبحانه بخورند، این عادت نیكو در كودكان نیز نهادینه میشود.»
در پایان برنامه نیز مجریان ضمن آرزوی نزول باران رحمت الهی برای كشور، بر نقش تغذیه سالم و آغاز روز با انرژی و امید تأكید كردند.
برنامه «مهربان باشیم» شنبه تا پنجشنبه ساعت 06:45 از شبكه رادیویی معارف پخش میشود.