در ویژهبرنامه «امام مجاهد» از رادیو معارف، حجتالاسلام والمسلمین مددی با تبیین نظریه «انسان 250 ساله» كه از سوی رهبر شهید انقلاب اسلامی مطرح شده است، به تشریح جایگاه امام حسن مجتبی(ع) در این منظومه فكری پرداخت.
به گزارش روابط عمومی رادیو معارف، حجتالاسلام والمسلمین مددی در ویژه برنامه «امام مجاهد» از رادیو معارف، با اشاره به اینكه این نظریه نخستین بار بهصورت مكتوب در كتاب همرزمان حسین(ع) مطرح شده است، گفت: بر اساس این نگاه، همه ائمه اطهار(ع) همچون یك انسان واحد هستند كه در طول 250 سال، با وجود تفاوت در شرایط و شیوههای عمل، یك هدف مشترك را دنبال میكنند و آن تحقق توحید، اقامه حكومت حق و رساندن جامعه به حیات طیبه است.
این كارشناس دینی افزود: تفاوت رفتارهای ائمه(ع)، از صلح امام حسن(ع) تا قیام امام حسین(ع)، ناشی از تفاوت شرایط زمانه است، نه اختلاف در هدف. هر امام با توجه به اقتضائات عصر خود، مناسبترین راهبرد را برای پیشبرد مسیر هدایت امت برگزیده است.
حجتالاسلام مددی با بیان اینكه رهبر شهید انقلاب، سبك زندگی ائمه(ع) را «سبك زندگی مبارزاتی» میدانستند، تصریح كرد: مجاهدت در این نگاه، به معنای ایستادگی در برابر جریان باطل و برداشتن موانع تحقق حكومت الهی است. از اینرو، همه امامان(ع) در مسیر مبارزه با طاغوت و هدایت فكری و سیاسی جامعه حركت كردهاند.
وی درباره سیره امام حسن مجتبی(ع) نیز اظهار داشت: پس از شهادت امیرالمؤمنین(ع)، امام حسن(ع) همان مسیر مبارزه با معاویه را ادامه دادند و با آمادگی كامل برای نبرد وارد میدان شدند، اما با توجه به شرایط جامعه، خیانت برخی خواص و سستی یاران، صلح را راهبردی حكیمانه برای حفظ اسلام و استمرار جریان امامت تشخیص دادند.
این استاد حوزه تأكید كرد: صلح امام حسن(ع) نه نشانه سازش، بلكه بخشی از همان حركت واحد و مجاهدانه ائمه اطهار(ع) در چارچوب نظریه «انسان 250 ساله» است؛ حركتی كه هدف نهایی آن، زمینهسازی برای تحقق جامعه توحیدی و حاكمیت حق بوده است.